Inzicht in een situatie

ERVAREN … ervaar het zelf en ontdek wat het met je doet!

 

Aan het begin van de week komt dochter bij mij in de praktijk. We gaan met de Playmobil poppetjes aan de slag waar we de week ervoor geëindigd zijn. Dochter maakt kennis met haar kwaliteiten. Er is inzicht in hoe zij in haar kracht kan gaan staan, dat alle hulpbronnen in haar aanwezig zijn.

ERVAREN ... BEWUSTWORDING ... BEWEGEN!

‘Als ik mij zo voel, dan kan ik alles aan, ook als het even niet helemaal gaat zoals ik fijn vind’.

Na afloop maakt ze een foto van de poppetjes die ze heeft opgesteld.

 

Thuis gekomen leidt het tot een mooi, open gesprek met moeder.

 

Eind van de week komt moeder in mijn praktijk…

Ook nu pakken we de Playmobil erbij … moeder pakt een poppetje voor zichzelf, dit poppetje laat haar een kwaliteit van zichzelf zien die uitgegroeid is tot een ‘teveel van het goede’. Daarna kiest ze een poppetje voor haar wijze (volwassen) zelf en haar kleintje (je meest oorspronkelijke zelf) + schatkist. Moeder kijkt op afstand naar de poppetjes, de houding, de plek, de afstand onderling, de handen van de poppetjes. Het leidt tot veel inzichten en bewustwording.

 

‘Nu snap ik wat dochter bedoelde, op de foto kon ik me er nog niet zoveel bij voorstellen, maar nu ik de poppetjes pak zie ik ook echt de personen waar ze symbool voor staan. Heel confronterend maar ook verhelderend. Dit moet je zelf ERVAREN om te ontdekken wat het met je doet!

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0