Een hoofd waar ik blij van wordt!

Tijdens de NLP 6-daagse was de opdracht: teken je krachtdier.

Ik tekende een teckel met een groot rood hart ... een teckel van papier dat is best te doen.


Nu is er in ons gezin Guus, een teckel die plast, poept, blaft, aanwezig is, rekening mee gehouden moet worden ...

 

PLEK GEVEN ... RUIMTE ... RESPECTEREN!

Pfff dat heeft wat van mij gevraagd. Guus was in het begin overal en vooral mijn hoofd was helemaal gevuld met Guus, Guus, Guus!  Ik werd er niet echt blij van.

 

'Maar mam, hij is toch zo schattig'.

 

Dat kon allemaal wel zo zijn maar hoe moest ik ermee omgaan? Knuffelbehoefte met Guus heb ik niet, weer vastzitten aan eet- en uitlaattijden al helemaal niet.

 

We zijn nu meer dan een jaar verder. Alle gezinsleden zijn helemaal gek van Guus en zijn dikke maatjes met hem. Het laat mij zien hoe onvoorwaardelijk liefde is tussen mens en dier en dat gun ik mijn gezin.

 

En ik? Ik heb Guus uit mijn hoofd geplaatst (wat een ruimte is daar weer voor teruggekomen), mijn gezin zorgt voor Guus.

Ik aai hem af en toe over zijn bol (hij heeft best een schattig bekkie) en 's morgens krijgt hij een kaasje van mij.

 

Wij respecteren elkaar! 

 

 

 

 


Hoe doe je dat, iets wat heel bepalend is uit je hoofd plaatsen?

Ga rustig zitten of liggen, adem een paar keer in en uit en voel dat je bij elke ademhaling rustiger wordt. Als je rustig bent maak je buiten je hoofd iets waar je de gedachte, plaatje of gevoel in/op wilt zetten (bv. kast, doos, huis).

Verplaats dan heel bewust het bepalende uit je hoofd naar de gekozen plek buiten je hoofd.

Heerlijk wat een ruimte en rust ontstaat er in je hoofd.

Op het moment dat je merkt dat het weer je hoofd in wil komen, zet je het weer op de plek buiten je hoofd. Het kan zijn dat iets heel hardnekkig is. Onthoud dat jij de baas bent over jouw hoofd! Jij bepaalt wat er in je hoofd is.

 

Is je hoofd een chaos en wil je eigenlijk wel wat hulp bij het opruimen van je hoofd, kijk naar mijn aanbod in 2 sessies naar Rust en ruimte in je hoofd. Stel je eens voor dat je in 2 sessies je hoofd opgeruimd hebt. Er weer ruimte is voor leuke dingen en genieten!


(c)2017 Leonie Roering/Dichterbij jezelf, alle rechten voorbehouden.

Wil je dit artikel gebruiken in een tijdschrift, nieuwsbrief of op een website? Dat kan, zolang je deze informatie-“blurp”, met een werkende link naar genoemde website, opneemt:

“Door Leonie Roering van Dichterbij jezelf. Ga naar www.dichterbij-jezelf.nl voor het aanvragen van de gratis meditatie: ‘Moment voor jezelf'"


Reactie schrijven

Commentaren: 0