Resetten voordat je aan je nieuwe baan begint.

Over 4 weken begint hij met zijn nieuwe baan. Hij heeft nu 4 weken vrij, deze weken wil hij graag gebruiken om te resetten.

De feiten kan je niet loslaten maar wel je beleving erover in het NU. Door de afstand die er is ontstaan kan hij ook anders kijken naar de situatie(s).

En wauw .... wat mooi als hij zich ervan bewust wordt dat het leermomenten waren...

2 ... 5-6 ... ruim 8!

Dat de collega waar hij wat van vond nu op afstand toch best een prima persoon is, dat hij er zelf voor gekozen heeft destijds om de situatie op die manier aan te gaan. Of die keer dat de collega niet deed wat hij van zijn collega verwachtte, maar nu beseft dat het hem ertoe aanzette om zelf een keus te maken. Dank je wel collega dat je op mijn pad bent gekomen!

 

We hebben het over zijn manier van communiceren, welke ego-positie(s) hij vaak inneemt en vooral welke reactie(s) dat teweegbrengt bij de ander. Als hij dus vanuit een andere positie communiceert zal dat ook tot andere reactie (lees communicatie) leiden.

 

Met de poppetjes methode wordt duidelijk welke kwaliteit hij erg uitvergroot. Een prachtige kwaliteit maar als er 'te' voor komt te staan kost hem dat veel energie en neemt hij zo af en toe de plek van de ander in.

Met welke positieve intentie zet hij deze kwaliteit zo groot (te groot) in? Wat levert het hem op? Maar vooral wat levert het hem op wat hij niet meer wil?

 

De aardings- en ademshalingsoefeningen doet hij dagelijks. Het geeft hem rust en hij kan nu zonder oordeel het gesprek met de ander aangaan. Zijn omgeving verandert mee en dat levert ook in huis rust op, een betere sfeer en meer communicatie!

Wat bij hem leidt tot een opgeruimd gevoel (mooi dat hij, die zo graag praat en in zijn hoofd zit, terugkoppelt welk gevoel het hem uiteindelijk oplevert).

 

Als hij na 2 sessies een cijfer mag geven waar hij stond voor hij met de coaching begon geeft hij een 2 aan. Na twee sessies staat hij op een 5-6. Na de derde sessie staat hij op een ruime 8!

 

Klaar om gereset aan de nieuwe baan te beginnen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Judith (maandag, 13 maart 2017 18:24)

    Dit gun je toch iedereen!

  • #2

    Leonie (zondag, 19 maart 2017 14:56)

    Ja, dat klopt. Heerlijk fris en fruitig beginnen aan je nieuwe baan :-)