5 jaar OMA en dat mag gevierd worden!

5 jaar OMA 😍 en dat mag gevierd worden!

 

Het klinkt soms nog een beetje onwennig. Ik voel mij zeker oma van mijn 2 kleinkinderen met heel mijn hart, maar dat woord oma... dat klinkt wel heel erg oud, grijs en een tikje versleten 😅

 

En toch heb ik altijd 'geweten' dat ik voor mijn 50e oma zou zijn...
Als ik het daarover had met mijn liefste maatje voelde dat ook eigenlijk wel ok.

 

Het nieuws 5,5 jaar geleden, het was heftig, het was onwerkelijk, het was niet zoals wij bedacht hadden...
En toch was de eerste week daarna zo bijzonder, er is veel gepraat, er waren emoties, er was een keuze. En vooral was er verbinding, veiligheid en vertrouwen.
Én nieuw leven... 💜

 

Vanaf het moment dat ik besloot om met de golven mee te gaan, ging het allemaal een stuk makkelijker. Ertegen vechten heeft geen zin, het maakt alles veel groter en je wordt er doodmoe van. Er kwam weer licht en ruimte.

En dan plots sta je zomaar bij de Hema naar babykleertjes te kijken, en het voelt ok.

 

5 jaar geleden mocht ik zelfs bij de bevalling zijn van Lily. Hoe geweldig is dat... ik mocht mijn dochter begeleiden op het moment dat zij voor het eerst moeder zou worden. Ik kreeg zelfs weer een kraamhulp in huis 😜
En niet te vergeten de nachten dat we samen in pyama een klein huilend meisje met krampjes aan het troosten waren. Dat is toch goud!


Het was het begin van een verbinding voor het leven. Een kleinkind verrijkt je leven en dan maakt het niet uit hoe oud je dochter is of jijzelf. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0